Välkommen till Trädgårdsdrömmar!

Välkommen till Trädgårdsdrömmar blogg!

Vi skriver artiklar om allting som relaterar till plantering, trädgårdar, växter, plantor och allt där emellan. Det kan vara både breda och smala ämnen och inriktade mot odling i växthus och trädgård eller enklare odlingar på balkongen.

Trädgårdsodling är en hobby som alla kan njuta av, oavsett vilken typ av person du är. Du som matälskare kanske vill berika din matlagning med egenodlade grönsaker och frukter. Kanske vill du uppnå lugnet och harmonin som uppstår i en välskött trädgård. Kanske behöver du fysisk aktivitet och har mycket öppna ytor att odla på. Eller så är du bara kreativt lagd och vill designa din egen personliga oas. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till anledningen till varför man börjar med odling och plantering. Men det finns rätt och fel när det kommer till det tekniska. Vi försöker därför här hjälpa dig som vill odla, eller redan håller på, med att hitta de optimala förutsättningarna att köra igång.

Allt om trädgård

Vi kommer här gå igenom hur du planterar tomater, chili, fruktträd, olivträd, bärbuskar och allting där emellan. Vi ger också tips på hur du odlar i lägenhet och på balkong och hur du bäst använder ditt växthus. Växthus blir allt vanligare i Sverige, och ger oss möjlighet att odla exotiska plantor även under vårt ibland tuffa nordiska klimat.

Vi hoppas att du ska hitta information som är intressant för dig, oavsett om du odlar ätbara grödor, blommor, träd eller något annat. Vi försöker hålla det på lagom nivå så att både nybörjare och vana odlare får ut något av det. Det blir alltså både artiklar som förklarar grunderna i buskbeskärning och mer djupgående artiklar om mer nischade ämnen. Däremellan försöker vi också skriva inspirerade artiklar om plantering och annat trädgårdsrelaterat både från Sverige och i övriga världen.