Om Trädgårdsdrömmar blogg

I denna blogg försöker vi täcka allting som har med trädgård att göra, och som vi tror kan vara intressant för andra trädgårdsintresserade att läsa om. Vi ger odlings- och planteringstips och hoppas kunna sprida inspiration från våra egna – och från andras – kreationer och erfarenheter. Målsättningen är att sprida idén om att plantering och trädgårdsarbete är kul och bra både fysiskt och psykiskt!

Plantering – en hobby för alla

Att jobba i trädgården är för de allra flesta en avslappnande hobby med många fördelar för kropp, själ och miljö. Vårt mål och vår ambition är att förmedla de positiva aspekter som trädgårdsarbete har på ditt välbefinnande. Vi är också måna om att ta sig tid att njuta av den trädgårdsmiljö man skapat, oavsett om man bor i lägenhet, i villa eller odlar på en kolonilott. Därför ger vi tips på avslappnande aktiviteter och underhållning som du kan njuta av i trädgården. Vi tipsar om allt från deckare och trädgårdsböcker till spel, lekar, musik och filmer som på något sätt relaterar till trädgård. Förhoppningen är att ge dig tips på saker som kan öka känslan av välbehag i din trädgård.

Vi vet också att våra läsare kommer från olika bakgrunder och har olika förutsättningar att bygga sin egen trädgård. Därför låser vi oss inte bara till information om odling och plantering i trädgårdar, utan ger även tips och råd för dig som bor i lägenhet och odlar inomhus eller på balkongen. Odling är något som alla kan syssla med och vi tycker det är en hobby som är värd att prova oavsett ålder, kön, bakgrund eller geografisk plats. Det finns alltid något du kan göra när det kommer till plantering!

Tillsammans inspirerar vi varandra

Vi är också intresserade av hur trädgårdsskötsel fungerar i andra delar av världen. Det finns inget som kan ge så mycket inspiration som att se bilder från kreativa trädgårdsmästare världen över. När du känner dig låst i vad du ska odla härnäst eller vilket steg du kan ta i din egen trädgårdsskötsel, hjälper det ofta att se hur andra gör. Mellan våra planteringstips försöker vi alltså dela med oss av det som inspirerat oss och som vi hoppas gör detsamma för dig!

Beroende på vad du odlar och hur din situation ser ut kan trädgårdsskötsel ibland också vara fysiskt påfrestande. Vi vill därför ge råd för bra kroppshållning. Det är viktigt att både kropp och själ mår bra när du fixar med din trädgård – det är trots allt det som är syftet! Men det är som sagt ingen hemlighet att det kan vara fysiskt tufft ibland och då är det bra att veta hur du bäst tar dig an de mer fysiskt krävande uppgifterna.

Allt om växthus

Växthus har blivit alltmer populärt i Sverige och är ett bra komplement för dig som vill odla mer exotiska frukter, plantor, bär eller chilisorter. Växthus innebär också stora möjligheter att ta fram dina designförmågor. Växthus kan vara som en djungel av fantastiska plantor, men vissa har bara ett fint olivträd och några växter till och använder istället växthuset som en lyxig arbetsplats med skrivbord eller en social plats för familj och vänner. Möjligheterna för växthus är oändliga och vi är ivriga att lära oss själva, och dig, mer om vad man kan åstadkomma med ett växthus!

Vi hoppas du kommer att trivas på vår trädgårdssajt. Vi vill sprida vår entusiasm och kunskap om trädgården och förhoppningsvis hittar du något här som faller dig i smaken. Det finns hur mycket som helst att skriva om, och för sådana ämnen kan det ibland kännas överväldigande. Vi börjar med enkla odlingstips och hoppas att du följer med på vår resa genom trädgårdsvärlden!